Masterclass terugblik 1e en 2e bijeenkomst.

Gepubliceerd op 1 mei 2022 om 19:52

Masterclass terugblik 1e en 2e groepsbijeenkomst

 

Tijdens de 1e groepsbijeenkomst van dit seizoen was Jorran van Santen van Go Ahead Eagles te gast. Jorran werkt in Deventer als voetbalconditieanalist. Zijn voornaamste werkzaamheden zijn het monitoren van de voetbalconditie van spelers en het verzamelen, analyseren en toepasbaar maken van verschillende soorten tracking- en eventdata en videobeelden. Deze avond nam hij de deelnemers vooral mee in de taal en terminologie binnen het voetballen. Dit gaf een verfrissende kijk op zijn visie van voetbalconditie/ voetbalfitheid en hoe je dit trainbaar maakt. Daarnaast kon hij praktische tips geven welke voor iedereen toepasbaar zijn in de praktijk. Richting het einde van de avond bereiden de deelnemers een VCT-training voor om hier gezamenlijk over te sparren.

 

De 2e bijeenkomst stond in het teken van het gebruik van digitale hulpmiddelen en het analyseren binnen het voetballen.

De deelnemers deelden hun kennis over hoe zij gebruik maken van bijvoorbeeld videoanalyse, verschillende beelden, spelervolgsystemen en data. Tevens was er een demo van de mogelijkheden van Virtual Reality in het verbeteren van het kijkgedrag van spelers.

Tijdens het 2e deel van de avond moesten de deelnemers in 2 groepen beelden van 2 internationale wedstrijden analyseren om daarop een plan (kansen en bedreigingen) te maken. Deze werden besproken om vervolgens een tactische zet en tegenzet te bedenken wanneer ze tegen elkaar zouden spelen. Dit leverde weer mooie inzichten op voor de deelnemers.

 

De inschrijving voor de Masterclass 2022-2023 is inmiddels geopend. Voor meer info:

www.football2improve.com


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.