Dwight Lodeweges te gast tijdens 3e bijeenkomst masterclass van Football2improve

Gepubliceerd op 25 januari 2020 om 19:40

Tijdens de 3e groepsbijeenkomst waren we wederom te gast bij VV DOVO. Wederom dank voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

Het thema van deze avond was ontwikkelen speelwijze binnen de teamfunctie aanvallen.

 

Dwight Lodeweges gaf een inspirerende presentatie over de manier van werken bij het Nederlands elftal en hoe aan het ontwikkelen van de speelwijze binnen de teamfunctie aanvallen van het Nederlands elftal vorm is gegeven.

Dwight nam de deelnemers mee in de wedstrijden die gespeeld zijn tijdens de Nations League en EK kwalificatie wedstrijden en welke ontwikkelingen het Nederlands elftal daar heeft doorgemaakt.

Speciale aandacht was er voor de wedstrijden tegen Duitsland. Doordat Duitsland in bijna alle wedstrijden op detail niveau aanpassingen deed was Nederland genoodzaakt ook veranderingen door te voeren. Middels vraag en antwoord werd mooi inzichtelijk gemaakt hoe Nederland altijd probeert een overtal situatie rondom de bal te creëren.

Tot slot werd er dieper ingegaan op de weekinvulling vanaf het moment dat het Nederlands elftal bij elkaar komt tot aan de laatste wedstrijd van die interlandperiode.

Uiteindelijk werd er ingezoomd op de wedstrijdbespreking. Hoe bereid ik mijn team optimaal voor op de komende tegenstander en welke rol speelt de wedstrijdbespreking daarin.

Na het beantwoorden van de vele voorbereide vragen van de deelnemers, maakten de deelnemers de vertaling naar hun eigen ‘amateur’ praktijk.

Tot slot zijn de deelnemers in groepjes uiteen gegaan om te sparren over mogelijkheden, te komen tot een overtal situatie rondom de bal binnen de teamfunctie aanvallen, als je vanuit een 1-4-3-3 formatie ( punt naar achteren) tegen een 1-4-4-2 ( ruit) speelt.

Ook interesse in onze masterclass? De inschrijving voor het seizoen 2020-2021 is geopend voor meer info zie www.football2improve.com

#masterclass #voetbal #coach #kennisdelen #opleiding #opleiden #ontwikkelen #football #uefa

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.