De 2e groepsbijeenkomst Masterclass 2019-2020. Onderwerp: Spelprincipes van training naar wedstrijd naar training

Gepubliceerd op 23 november 2019 om 19:21

Woensdag 20 november waren we wederom te gast op het mooie complex van DOVO. voor De 21 deelnemende trainers was dit alweer de 2e bijeenkomst. Bij binnenkomst vinden er gelijk altijd veel informele gesprekken plaats. Omdat het weer de tijd is van verlengen of beëindigen van contracten, was dit een veel gehoord en besproken onderwerp. Vanuit Football2improve helpen we, indien gewenst, de deelnemende coaches bij het vinden van een nieuwe club of geven we advies over een casus die ze zelf in brengen.

 

Na het bijpraten werd de avond geopend.

Na enkele formaliteiten werden Rick Kruys en zijn video-analist voorgesteld.

Rick Kruys is momenteel werkzaam als assistent trainer van John van de Brom bij FC Utrecht en hij nam de deelnemers mee in de spelprincipes van FC Utrecht 1, hoe deze trainbaar gemaakt worden en hoe die in wedstrijden terug te zien zijn.

 

Na een korte introductie van zijn spelers- en trainerscarrière zette hij de deelnemers direct aan het denken met de vraag:  

 

Wat zijn spelprincipes en welke rol spelen speelwijze en strategie hierbinnen?

 

Dit leverde al meteen mooie discussies op onder de deelnemers die daarbij situaties vanuit hun eigen praktijk inbrachten en bediscussieerden.

 

Aan de hand van beelden (o.a. vanuit een drone) van trainingen maakte Rick duidelijk hoe bij FC Utrecht een aantal spelprincipes  binnen aanvallen en verdedigen trainbaar gemaakt worden. De deelnemers kregen verschillende inspirerende vormen te zien, met grote en kleine aantallen waarbij de doelstelling, maar ook bewuste keuzes voor regels en afmetingen ter sprake kwamen.

Er ontstonden mooie discussies waarbij op tactisch gebied en op detail niveau werd gediscussieerd.

 

Van training naar wedstrijd:

 

Na het zien van de trainingsbeelden werd de koppeling naar de wedstrijd gemaakt.

Er werden beelden uit verschillende wedstrijden getoond waarin de spelprincipes die met beelden vanuit de training getoond waren terug kwamen.

 

Al met al een zeer inspirerende avond en een uniek inkijkje in de keuken van FC Utrecht.

Trainers zijn met veel stof tot nadenk en nieuwe inspiratie op het gebied van spelprincipes richting huis gegaan.

 

Tot slot was er weer de mogelijkheid om artikelen onderling te verzamelen en te delen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.