Vierde groepsbijeenkomst masterclass Trainer/ Coach

Gepubliceerd op 18 april 2019 om 11:49

Inmiddels heeft alweer de laatste groepsbijeenkomst van Football2improve plaatsgevonden. Onderwerp van de avond was visie op- en ontwikkelen eigen speelwijze. Op deze avond kwamen 2 experts uit het werkveld vertellen wat hun visie en speelwijze is en hoe ze deze trainbaar maken. Marcel Groninger, ex hoofdtrainer HHC Hardenberg en assistent trainer FC Groningen,  momenteel assistent bondscoach van Erwin van de Looij bij jong Oranje vertelde over zijn favorieten speelwijze met als uitgangspunt 1-4-2-2-2 ondersteund met beelden waaruit de speelwijze duidelijk werd.

De deelnemers werden hierna uitgedaagd om een strategie te bedenken om deze speelwijze te bestrijden. Ze gingen in groepjes uiteen waarna de strategie gepresenteerd werd en vanuit de formatie van Marcel een tegenzet werd bedacht.

 

2e expert was Henry van der Vegt.

Henry heeft een schat aan ervaring in het betaalde voetbal. Van speler tot technisch manager en nu trainer/coach van PEC Zwolle O16.

Henry maakte middels een presentatie en beelden van wedstrijd en training duidelijk hoe hij met zijn groep vanuit een 1-4-3-3 formatie, waarbij het middenveld met de punt naar achteren speelt, probeert te variëren en wil perfectioneren. Naast de formatie werkt Henry met principes die in zijn ogen altijd aanwezig moeten zijn.

 

Een interessante avond met verschillende inzichten. Een expert vanuit het senioren voetbal en een expert vanuit de topjeugd.

 

Nadat de presentaties waren gedeeld gingen de deelnemers huiswaarts met veel nieuwe ideeën maar vooral ook veel stof om over na te denken en er wat van te vinden.

 

Voor de masterclass 2018-2019 staat nog 1 activiteit op het programma. Een bezoek aan een BVO  om daar een kijkje in de keuken te nemen.

 

Daarna geldt voor de deelnemers die alle bijeenkomsten aanwezig zijn geweest dat ze 6 KNVB licentie punten ontvangen.

Inmiddels is de inschrijving voor de masterclass 2019-2020 geopend.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.