Leon van Dijk neemt ook deel aan de Masterclass Trainer/Coach 2022-2023!

Gepubliceerd op 17 augustus 2022 om 17:01

Leon van Dijk, 30 jaar en geboren en getogen in Enschede is werkzaam als assistent-trainer/coach bij HSC'21 in Haaksbergen (zondag 3e divisie).

Hij is begonnen met voetballen bij de Enschedese Boys waarna hij op jonge leeftijd mocht gaan voetballen in de voetbal academie van FC Twente/Heracles. 

Op zijn 18e had hij de keus om bij FC Twente te blijven voetballen of om de stap naar Heracles Almelo te maken. Hij koos destijds voor Heracles. Hier heeft hij gespeeld van 2011 t/m 2014.  

Op zijn 21e (in 2014) heeft hij Heracles Almelo verlaten en ging hij opzoek naar een nieuwe uitdaging. Na verschillende gesprekken met diverse clubs uit de 1e divisie is hij terecht gekomen bij HSC'21. Van 2014 t/m 2018 heeft hij hier gespeeld in het 1e  elftal. 

Ook trainde hij op dat moment verschillende jeugdelftallen binnen HSC'21 en combineerde dit met spelen bij het 1e elftal. Dit heeft hij 3 jaar lang met veel plezier gedaan.  

Door een slepende enkel blessure kwam er helaas in 2018 een einde aan zijn voetballende carrière. Hij was op dat moment 26 en kreeg van de club het vertrouwen om trainer te worden van JO19-1. (Wat op dat moment ook 3e divisie speelde) 

Hij heeft dit met volle overgave gedaan en heeft hier veel van geleerd.

"Ook heeft het mij enorm geholpen in het verweken van het ''MOETEN'' stoppen met voetballen", aldus Leon. 

In 2019 werd hij gevraagd door de club om terug te komen bij het 1e elftal, dit keer in de rol als assistent-trainer. Hier heeft hij niet lang over hoeven nadenken en heeft vrijwel direct ja gezegd.  

In het seizoen '20/'21 heeft hij zijn UEFA B diploma gehaald en is hij inmiddels bezig om zichzelf als trainer/coach te ontwikkelen op allerlei gebieden. Leon: "Om nog meer ervaring op te doen en kennis te delen met trainers die dezelfde passie en ambities hebben leek het mij een geweldig moment om de Masterclass te doen, zodat ik aan het einde van deze cursus tot nieuwe inzichten ben gekomen en ik mij met die inzichten verder kan gaan ontwikkelen als trainer. Mijn ambitie is om UEFA – A te behalen en op den duur als eindverantwoordelijke voor een mooie groep te staan. De masterclass zou hierbij een mooie springplank zijn naar een volgende stap in mijn trainerscarrière".

Ook inschrijven voor de Masterclass Trainer Coach 2022-2023? Ga dan naar www.football2improve.com 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.