Masterclass terugblik bijeenkomst 3.

Gepubliceerd op 17 mei 2022 om 19:52

Op maandag 21 februari waren we te gast bij DVS’33 Ermelo (waarvoor wederom dank) voor een bijeenkomst van de masterclass. Het thema op die avond was: spelen vanuit een 1-4-2-2-2 formatie en waar liggen kansen en bedreigingen t.o.v. andere formaties.

Te gast was Marcel Groninger, assistent-bondscoach van jong Oranje.

 

De deelnemers van de masterclass maakten kennis met de spelprincipes die gehanteerd worden bij jong Oranje die vanuit een 1-4-4-2 formatie spelen.

De deelnemers kregen een presentatie over de speelwijze van Jong oranje tegenover andere formaties die ze tegenkomen in wedstrijden.

Er werd gekeken (ondersteund met beelden) naar kansen en bedreigingen als je vanuit een 1-4-2-2-2 formatie speelt tegen andere formaties zoals 1-4-2-3-1/ 1-4-4-2/ 1-3-4-3/

1-4-3-2-1/. 1-5-4-1 enz.

 

Daarna zijn de deelnemers in groepjes met elkaar aan de slag gegaan om te bekijken waar met name de kansen liggen als je vanuit een 1-4-2-2-2 formatie speelt tegen een 1-5-4-1 formatie. De uitkomsten werden aan elkaar en aan Marcel gepresenteerd waarna Marcel tot in detail liet zien (ondersteund met beelden) waar jong Oranje voor kiest als ze deze formatie tegen komen.

Vervolgens werd er nog uitvoerig gesproken over de verschillende teamstadia:

(forming- storming- norming- performing- adjourning) waar een trainer/coach mee te maken krijgt met zijn team. Hierbij werd ingezoomd op de praktijksituaties van de deelnemers zodat ze gelijk weer tools meekregen om direct te kunnen toepassen in hun eigen praktijk.

 

Ook interesse in het volgen van de masterclass van Football2improve? kijk dan op www.football2improve.com.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.