De tiende deelnemer van de Masterclass 2021-2022, Jan Willem van Schooten!

Gepubliceerd op 22 september 2021 om 19:49

Als voetballer is hij ooit begonnen bij Hercules in Zutphen. Door verschillende fusies heeft hij daarna bij WHCZ en FC Zutphen gevoetbald. Door een kruisband blessure was hij genoodzaakt te stoppen met voetballen. De passie voor het voetbal bleef en daarom heeft hij besloten zijn trainers diploma’s te gaan behalen.

Als trainer is hij begonnen bij de jeugd van FC Zutphen waar hij zijn UEFA C en B heeft gehaald. Daarna heeft hij 2e getraind en vervolgens werd hij assistent trainer van het 1e elftal. In deze functie is hij benaderd om het 2e van Voorwaarts Twello te gaan trainen en dat is wat hij de afgelopen 2 jaren heeft gedaan. Begin 2021 werd Jan Willem gevraagd om hoofdtrainer te worden bij Lettele, op eigen benen staan is iets wat hij al langere tijd ambieerde. Sinds de start van het nieuwe seizoen is hij daar begonnen.  

Zijn ambities op korte termijn zijn om bij dit elftal progressie te boeken in de manier van spelen. Op de lange termijn wil hij op een zo hoog mogelijke niveau werkzaam zijn en zijn UEFA A diploma gaan behalen.

“Ik wil graag leren van andere trainers, vooral van hun kijk op het voetbal en hoe zij met een team omgaan. Om vervolgens met deze nieuwe inzichten weer aan het werk te gaan. Verder zie ik deze masterclass als een volgende stap in mijn ontwikkeling als trainer”, aldus Jan Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.