Ook Dick Klein sluit aan bij de Masterclass Trainer/Coach 2021-2022!

Gepubliceerd op 1 september 2021 om 19:45

Dick is 55 jaar, getrouwd en vader van 2 dochters (20 en 15 jaar). Hij is geboren en getogen en nog steeds woonachtig in Utrecht. Hij werkt al 32 jaar bij hetzelfde bedrijf, op dit moment bekleed hij de functie commercieel medewerker binnendienst. 

Dick is volgens eigen zeggen relatief laat bij een club gaan voetballen, hij was 16 jaar toen hij bij DESTO (Vleuten) ging voetballen.

Voor die tijd voetbalde hij altijd op straat (met o.a. Marco van Basten, Gerald Vanenburg John van Loen en Robbie de Wit).

Hij heeft een aantal jaren in het 1e van DESTO gevoetbald, maar problemen met zijn knie gooiden roet in het eten.

Hierna is hij op een lager niveau gaan voetballen bij PVC in Utrecht en daar is hij gevraagd om trainer te worden.

In 2002 heeft hij zijn UEFA-C diploma behaald en in 2006 zijn UEFA-B diploma. Daarna is hij bij diverse clubs trainer geweest o.a. bij FC De Bilt, waar hij nauw samenwerkte met Robbie Alflen.

In 2012 heeft hij de overstap gemaakt van de heren senioren naar de dames junioren, mede doordat zijn jongste dochter, toen 6 jaar, ging voetballen. Eerst is hij 2 jaar technisch jeugdcoördinator geweest bij vv Maarssen. Daarna Is hij toch weer als trainer/coach aan de slag gegaan bij vv Maarssen, DESTO en vv De Meern.

Toch begon het seniorenvoetbal weer te trekken en is Dick dit seizoen gestart als trainer/coach zondag B-selectie bij VVIJ (IJsselstein).

De ambitie van Dick op dit moment is, om zich weer volledig te focussen op het heren senioren voetbal en successen te behalen met de mannen van de zondag B-selectie van VVIJ.

Toekomstplannen heeft hij niet concreet, inmiddels heeft hij wel geleerd dat je in het voetbal eigenlijk nooit weet hoe het gaat lopen en wat er op jouw pad komt.

Dick: “Ik heb me ingeschreven voor de Masterclass om weer nieuwe inzichten te krijgen en mezelf te blijven ontwikkelen. Ook om mijn trainerslicentie te kunnen gaan verlengen, die tijdens de periode van dames junioren is verlopen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.