Manuel Schilder is voor de tweede keer deelnemer van de Masterclass Trainer/Coach 2021-2022!

Gepubliceerd op 11 augustus 2021 om 16:44

Afgelopen seizoen heeft Manuel ook deelgenomen aan de Masterclass en dat is hem zo goed bevallen, dat hij zich voor de tweede keer heeft aangemeld voor de cursus! De interactie en het sparren met andere trainers vond hij erg leerzaam en leuk. Ook het bespreken van beelden van zijn eigen team was erg leerzaam. 

                                                       

Manuel is in het bezit van UEFA-B (TC2) en is momenteel trainer bij het 2e elftal van FC Meppel, uitkomend in de reserve Hoofdklasse. Daarvoor is hij jaren trainer geweest in de jeugd van CSV'28 uit Zwolle en heeft daar ook een aantal jaar de VTON voetbalschool op de woensdagmiddag voor de onderbouw gecoördineerd. Als voetballer heeft hij zijn hele carrière in de jeugd en in het eerste elftal van VSW Windesheim gespeeld waar hij volgend seizoen ook trainer van het eerste elftal zal zijn. 

 

Als ambitieuze trainer wil Manuel zichzelf blijven ontwikkelen en uitdagen en denkt dat de Masterclass hierop een goede aanvulling en voorbereiding op een eventuele UEFA-A zal zijn. "Stilstaan is achteruit gaan" aldus Manuel en hij wil graag samen met andere trainers sparren over diverse items binnen het voetbal om hierin nieuwe inzichten te krijgen. Vooral tactische en conditionele periodisering, video-analyse en innovatieve oefenstof hebben zijn interesse. Plezier hebben met elkaar, het uiterste uit zowel het team als op individueel vlak halen en alles met een vleugje humor, daar staat hij voor als trainer.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.