Ook Jordi Smit sluit zich aan bij de Masterclass Trainer/Coach 2021-2022

Gepubliceerd op 23 mei 2021 om 13:05

Jordi Smit sluit aan bij de Masterclass Trainer/Coach 2021-2022!

Jordi Smit, hoofdtrainer van sv DBGC, is 34 jaar, getrouwd en vader van 1 dochter (6 jr.) en 2 zoons (3 jr.). Hij is woonachtig in Middelharnis op Goeree Overflakkee en werkzaam in het praktijkonderwijs als LO docent. Hier draagt hij tevens de verantwoordelijkheid voor de leerlingenzorg in de bovenbouw. 

Nadat Jordi als speler voor de 2e keer zijn kruisbanden had afgescheurd in een relatief korte tijd, heeft hij de switch gemaakt naar het trainerschap. Sinds seizoen 2016 /2017 staat hij als trainer voor de groep. Zijn trainersloopbaan is begonnen bij De Jonge Spartaan JO-19. In het eerste seizoen bij DJS behaalde hij zijn UEFA C.

In de twee seizoenen bij JO-19 is hij de liefde voor het vak gaan ervaren. Echter doordat er een tweeling werd geboren heeft Jordi tijdelijk een stapje terug gedaan om thuis meer aanwezig te kunnen zijn. De rol van Technisch Jeugd Coördinator paste mooi bij deze periode van zijn leven. Jordi bleef betrokken bij de Jonge Spartaan en heeft zich meer verdiept in het beleid bij een vereniging en in het ondersteunen van jeugdtrainers. Daarnaast kon hij de tijd ook perfect gebruiken om stage te lopen bij het 1e elftal voor zijn UEFA B opleiding die hij in het seizoen 2019-2020 gestart was. In de winterstop van dat seizoen is Jordi zich gaan oriënteren op een seniorenteam in de regio. Hij kreeg al snel de kans om bij DBGC op gesprek te gaan. Sinds vorige zomer mag hij zich dan ook hoofdtrainer van sv DBGC noemen.  

Bij DBGC wil hij minimaal 3 tot 5 seizoenen werkzaam blijven om over een langere periode te kunnen laten zien dat hij een groep kan helpen in hun ontwikkeling. Daarnaast wil hij de club ook helpen door iets achter te laten. Zo zijn ze bezig om de middelen in huis te halen voor video analyse. Zodra dit gelukt is kan hij zichzelf hierin verder gaan ontwikkelen en andere trainers binnen de club ook begeleiden op dit gebied. Op langere termijn plant hij nog niet veel, wel heeft hij de ambitie om de UEFA A opleiding te gaan volgen. 

Jordi heeft zich ingeschreven voor de Masterclass, omdat hij dit een logische stap vindt om zichzelf verder te ontwikkelen in het trainersvak.

Als trainer moet je denk ik ervoor waken dat je niet te snel in jouw eigen kringetje blijft zitten en denken. Ik wil dit voorkomen door mezelf open te stellen voor input van anderen en de tijd te nemen om in de keuken van een ander te kijken. Via Social media las ik mooie ervaringen van andere trainers en daarom sluit ik graag volgend seizoen aan, aldus Jordi. 

Aan het einde van deze Masterclass hoopt Jordi nog kritischer te kunnen kijken naar zijn eigen trainingsvormen, dat hij concrete sturing kan geven aan trainingsvormen en wedstrijden beter kan analyseren en spelers kan meenemen in het omzetten van bepaalde accenten. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.