Tweede groepsbijeenkomst masterclass Trainer/ Coach.

Gepubliceerd op 11 december 2018 om 19:01

Maandag 10 december vond de 2e groepsbijeenkomst van Football2improve plaats. Lees verder......

De bijeenkomst stond in het teken van toepassen van voetbalconditie training binnen het amateurvoetbal. Werner Martens, fysiek trainer bij de 1e selectie van KFCO Beerschot Wilrijk nam de trainers mee door de vragen die de aanwezige trainers in het kader van maatwerk vooraf ingestuurd hadden. Praktische vragen kwamen aan bod zoals: plannen en invulling van de voorbereiding, 3 of 6 weekse cyclus, oneven aantallen, 8:8 op een half veld vanwege ruimtegebrek, hoe kan je sprintvormen met bal vanuit een bepaalde positie of gerelateerd aan speelwijze uitvoeren en individuele periodisering.

Tot slot werd de interval shuttle run test uitgelicht. Waarom doen we die, wat kan je vanuit de test meten, wat en hoe meten we daadwerkelijk en wat doen we uiteindelijk met de gegevens? En wat te doen als je niet de beschikking over hartslag meters hebt?

Een avond met veel interactie waarbij de trainers met nieuwe inzichten en specifieke oefenvormen voor sprints met weinig- en met veel rust huiswaarts gingen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.