Friso Bakker ook deelnemer masterclass Trainer/ Coach 2018-2019

Gepubliceerd op 12 augustus 2018 om 16:45

Friso Bakker begint komend seizoen aan zijn tweede jaar als hoofdtrainer bij VV Dwingelo. Tijdens zijn CIOS-opleiding heeft Friso ook zijn UEFA-B diploma behaald. Daarna heeft hij de opleiding ALO gedaan in Groningen.

 

Friso die inmiddels alweer 10 jaar in bezit is van zijn UEFA B, heeft de nodige ervaringen opgedaan. Zo is hij na zijn opleidingsstage bij SC Heerenveen terecht gekomen bij V.V. d' Olde Veste 54. Friso is hier als jeugdtrainer actief geweest bij diverse teams en is zelf jaren lang speler geweest in de eerste klasse. Daarnaast was Friso ook drie jaar lang talent coach JO12/O13 bij de KNVB. Na één jaar hoofdtrainer te zijn geweest bij UDIROS heeft hij de overstap gemaakt naar VV Dwingelo waar hij nu dus zijn tweede seizoen ingaat.

 

Op dit moment is het voor Friso belangrijk te blijven ontwikkelen zodat hij kan groeien in het trainersvak. De masterclass is daar de uitgelezen kans toe, het sparren met collega trainers, kennis delen en dit dan uiteindelijk toepassen in de praktijk.

Op korte termijn heeft Friso de ambitie om te starten met UEFA-A.


«   »