Jorrik Tuenter ook toegevoegd aan masterclass Trainer/ Coach 2018-2019

Gepubliceerd op 31 juli 2018 om 19:04

Jorrik Tuenter in het bezit van UEFA-B, gaat komend seizoen zijn vierde jaar in als trainer van JO17-1 bij DZC’68 (3e divisie landelijk). Daarnaast gaat hij samen met Steven Verheijen (hoofdtrainer) en Robin Faber (aanvoerder 1ste elftal) het beloftenelftal trainen.

 

Als speler is Jorrik begonnen met voetballen bij DZC'68 in Doetinchem. In de C-jeugd heeft hij de overstap gemaakt naar de jeugdopleiding van De Graafschap, waarna hij later weer is teruggekeerd naar DZC'68. Vanaf zijn 18e gaf Jorrik al techniektrainingen aan de jongste jeugd. Toen Jorrik het aanbod kreeg om de JO15-1 te gaan trainen en te starten met UEFA-C is hij gestopt met voetballen om zich volledig op het trainerschap te richten.

“Ik vind het erg belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen als trainer en persoon. Ik heb absoluut de ambitie om met UEFA-A te starten. Het deelnemen aan de masterclass past denk ik goed in dit straatje. Het sparren met collega-trainers over het veelomvattende vak van trainer/coach lijkt mij erg interessant en leerzaam. Bovendien denk ik dat het een mooie brug is tussen mijn behaalde UEFA-B diploma en de wens UEFA-A te gaan volgen”, aldus Jorrik.

 


«   »