Inspirerende bijscholing linietraining bij VV Heino en RKSV Boxtel

Gepubliceerd op 26 april 2017 om 21:37

Linietraining bij VV Heino en RKSV Boxtel; de kracht van innoveren en kennisdelen. klik op titel voor foto's en verslag.

In de week van 17 april heeft Football2improve een scholing linietraining bij VV Heino en RKSV Boxtel georganiseerd voor trainer/coaches in het bezit van minimaal UEFA C.

De bijeenkomst leverde de aanwezige trainer/coaches 2 KNVB studiepunten op.

 

Doelstelling van de avond:

Hoe kan ik linietraining gebruiken binnen het ontwikkelen van de speelwijze en hoe kan ik daar videobeelden van de training bij gebruiken.

 

Na het beantwoorden van de vragen: wat is linietraining en de check wie linietrainingen toepast en op welke manier ze dat hebben gedaan was het tijd voor de praktijk.

In Heino fungeerde het onder de 19 elftal van VV Heino als oefengroep en in Boxtel was dit het onder 17 team van RKSV Boxtel.

 

Doel van de demo training:

 

Binnen de teamfunctie aanvallen:

Middenvelders en aanvallers vanuit vereenvoudigde situaties van de wedstrijd zoveel mogelijk wedstrijd gerichte handelingen te laten verrichten binnen georganiseerde en ongeorganiseerde situaties waarbij de tegenstander steeds verschillend beïnvloed word.

 

De velddemo werd opgenomen, omgezet en direct in de nabespreking gebruikt.

Het bleek maar weer eens hoe waardevol beelden zijn.

 

Het laatste gedeelte werd besteed aan kennisdeling en het ontwikkelen van oefenvormen. De trainers werden in kleine groepen verdeeld, discussieerden met elkaar en presenteerden zelf een linietraining gericht op aanvallen – of verdedigen voor een van te voren afgesproken linie.

Inhoudelijk ontstond een leuke discussie wat zorgde voor veel nieuwe ideeën en inzichten.

De trainers/coaches zijn naar huis gegaan met nieuwe inzichten welke direct te gebruiken zijn in hun eigen praktijk.

 

18034380_1543575802319521_2813039518330266977_n-2.jpg

image5.jpg

Linietraining3-1.jpgimage3-1.jpg

image2-2.jpg


«   »