Vijfde bijeenkomst Masterclass Trainer/Coach 2022-2023, optimaal presteren met staf en spelers!

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 12:54

Afgelopen maandag 17-04 vond alweer de laatste van 5 bijeenkomsten plaats van de Masterclass van Football2improve!

De bijeenkomst stond in het teken van 'de start' van het nieuwe seizoen waarbij met name ingezoomd werd op de trainer, zijn staf en de spelers. 

Het belangrijkste is dat allereerst de trainer zelf weet wat zijn persoonlijke voorkeuren zijn, welke kwaliteiten hij heeft, maar uiteraard ook welke 'valkuilen' (de zogenaamde blinde vlek).

Expert Leon van Wely van het bedrijf 'de grijze spier' en expert in het DISC profiel was de hele avond aanwezig om dit inzichtelijk te maken voor alle deelnemers.

Op het moment dat een trainer het bovenstaande weet, weet hij ook wat hij naast zich nodig heeft in de 'ideale' staf. Dat kan goed helpen bij het samenstellen hiervan. 

Daarnaast werd er gefilosofeerd over hoe je start met een nieuwe staf. Hoe maak je jouw visie, werkwijze, principes enz. duidelijk aan jouw staf. Hoe creëer je een 'eenheid' en hoe zorg je dat jij als hoofdtrainer, samen met jouw staf, in je kracht komt te staan zodat er een optimaal prestatie klimaat ontstaat. 

Ter ondersteuning van bovenstaande gaf Leon nog tips over hoe belangrijk het is om binnen je staf  vertrouwen op te bouwen en welke tools je daarvoor kan gebruiken. 

Als laatste werd het DISC profiel van de trainer/coach gekoppeld aan het omgaan met de spelersgroep. Ook de spelers hebben hun eigen profiel. Dit zegt wat over gedragingen en over de omgang met spelers. 

Leon gaf de trainers tips en tools voor het omgaan met de 4 verschillende DISC profielen bij spelers gekoppeld aan hun eigen profiel. Wanneer deze profielen duidelijk zijn kan het bijvoorbeeld soms beter zijn om een staflid een gesprek met een speler te laten voeren i.p.v jij als trainer zelf. 

Ter afsluiting werd er nog gesproken over de jaarplanning. Het belang van een jaarplanning gekoppeld aan alle activiteiten van een trainer/coach. Bv. gesprekken met een technisch manager ( TC lid) , gesprekken met je staf (ontwikkelen, hoe voelt iedereen zich) ontwikkelen eigen speelwijze enz. Kortom hoe kan jij het onderscheid maken tov van andere trainers als je bij een club op gesprek gaat. 

Als toetje gaf Leon (die ook mariniers traint en ondersteunt met het DISC model) een uitleg  over MC SALAD. Een afkorting waarbij elke letter een betekenis heeft en de D staat voor Desicion making. Als je alle letters hebt gebruikt en je komt bij Decision making dan is de kans op succes erg groot omdat er een eenheid staat die werkt vanuit een strategie en op meerdere scenario's is voorbereid. (lees; we hebben plan A, de tegenstander veranderd wat en dan kennen we plan B.)

Een zeer interessante avond waarvoor wij de jeugdopleiding en SV Twello willen bedankten voor het beschikbaar stellen van de ruimte en Leon van Wely voor de geweldige inzichten. 

https://www.linkedin.com/in/leon-van-wely-4a862b33

 

Tot slot kregen de deelnemers hun certificaat overhandigd waarmee ze 7 welverdiende KNVB licentie punten mogen bijschrijven t.b.v. de verlenging van hun trainers licentie. 

Inmiddels is de inschrijving voor het nieuwe seizoen, in een nieuwe formule, geopend!

Interesse in hoe dit eruitziet?

Kijk voor meer informatie op www.Football2improve.com


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.