Vierde bijeenkomst Masterclass Trainer/Coach 2022-2023, verdedigen!

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 11:09

Vierde bijeenkomst Masterclass Trainer/Coach 2022-2023, gastspreker Ivar van Dinteren.

Op maandag 27 februari 2023 vond de 4e bijeenkomst van de masterclass plaats waarbij we weer te gast waren op het mooie complex van Robur et Velocitas in Apeldoorn.

Deze avond stond in het teken van verdedigen. Ivar van Dinteren (assistent trainer van FC Twente), nam ons mee in de werkwijze van FC Twente, die momenteel de minste tegengoals heeft in de Eredivisie.

De deelnemers hebben als voorbereidende opdracht een aantal fragmenten van de manier van verdedigen van FC Twente toegestuurd gekregen.

Ivar presenteerde de groep de verschillende spelintenties binnen het verdedigen en maakte daarbij gebruik van de volgende structuur; Doeltrap, hoog, mid, laag, counter, park the bus en box defending. Hij probeert het spel van de tegenstander voorspelbaar te maken voor zijn eigen team. Met beelden ging hij o.a heel specifiek in hoe de bezetting moet zijn tijdens het verdedigen in de "box". Ook kwam Ivar met mooie voorbeelden hoe hij dit trainbaar maakt bij FC Twente.

Alle deelnemers hadden alle ruimte om vragen te stellen wat maar weer de kracht van deze Masterclass aangeeft.

De laatste bijeenkomst staat gepland op maandag 17 april 2023. Binnenkort zal de inschrijving op onze site open staan voor het nieuwe seizoen.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.