Geslaagde eerste bijeenkomst Masterclass Trainer/Coach 2022-2023!

Gepubliceerd op 22 oktober 2022 om 17:06

Op maandagavond 3 oktober j.l was de aftrap bijeenkomst van de masterclass georganiseerd door Football2improve. De eerste van 5 bijeenkomsten.
De groep bestaat dit jaar uit 9 deelnemers. 7 trainer coaches uit Nederland, werkzaam op verschillende niveaus in Nederland, en 2 trainer coaches uit België.

Tijdens de bijeenkomsten is sparren en kennisdelen een belangrijk onderdeel. Maar worden ook visies gedeeld door mensen uit het werkveld om de kennis te kunnen verbreden.
Tijdens deze bijeenkomst was de hoofdtrainer van HHC Hardenberg; Pascal Diender, te gast. Hij komt met zijn team uit op het hoogste amateur niveau de 2e divisie.

Hij nam de deelnemers mee in zijn proces, van aanstelling als hoofdtrainer bij HHC ( doorgeschoven vanuit de assistenten  rol ) tot aan zijn werkwijze.
Hij liet beelden zien waarin hij zijn spelprincipes en visie op voetballen duidelijk maakte maar ook andere documenten die hij gebruikt om zijn rol als hoofdtrainer goed te kunnen uitvoeren en wat moet bijdragen aan de prestaties.
Opvallend is dat hij in zijn werkwijze niet alleen kijkt naar de taken en functies maar dat hij persoonlijkheid ook heel belangrijk vindt. Hij heeft onder andere op deze manier zijn staf samengesteld.
Een leerzame avond met veel interactie en waarbij Pascal bereid was om zijn documenten te delen met de deelnemers van de Masterclass die daar hun voordeel mee kunnen doen in hun eigen praktijk.


De volgende bijeenkomst is op maandag 31 oktober waarin er met de masterclass een bezoek gebracht wordt aan Pec Zwolle waar we aanwezig zijn bij de training van het eerste elftal. Na de training zal Dick Schreuder zijn voetbaldivisies presenteren. Een mooi vooruitzicht.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Pietro
5 maanden geleden

Wat zijn de mogelijkheden om 8n de toekomst ook zo'n bijeenkomst te organiseren in Limburg...
Gr Pietro Lisai