Nog een nieuwe kandidaat voor de Masterclass Trainer/Coach 2022-2023, Martijn Jongbloed!

Gepubliceerd op 10 september 2022 om 16:47

Martijn Jongbloed, 32 jaar, geboren en getogen in Apeldoorn en werkzaam als hoofdtrainer bij de O21 van Go Ahead Eagles en is coördinator in de onderbouw (O13/O14). Daarnaast is hij voor het tweede seizoen hoofdtrainer bij Robur et Velocitas, 3e klasse zondag. Tot voor kort was Martijn nog werkzaam in het basisonderwijs maar inmiddels is hij ZZP'er (Jongbloed training en coaching) en vanuit daar heeft hij ook een eigen voetbalschool (JTC Academy). 
Martijn is als voetballer begonnen bij Victoria Boys in Apeldoorn en mede door blessures op zijn 17e als trainer begonnen. Destijds heeft hij zijn diploma's gehaald (D-module, pupillentrainer, Jeugdvoetbalstad Apeldoorn vanuit Herman Hobert en UEFA C). Veel tijd geïnvesteerd om een betere trainer te worden, veel stage gelopen bij andere teams/leeftijden en uiteindelijk stage gelopen bij FC Twente.

Bij Victoria Boys als assistant trainer heeft Martijn zijn UEFA B mogen halen waarna hij een paar jaar later zelf hoofdtrainer werd bij zijn eigen club. Op dat moment was hij ook voor het eerst jeugdtrainer bij een andere club (WSV O13). Hij is drie jaar hoofdtrainer geweest bij Victoria Boys en in zijn laatste seizoen heeft hij de overstap gemaakt van WSV naar de jeugd van Go Ahead Eagles, waar hij inmiddels 3 seizoenen zit. Twee seizoenen O13 en inmiddels de stap naar O21 mogen maken als hoofdtrainer.

Dit seizoen heeft hij de kans om UEFA A te mogen doen. Na een pittige selectieprocedure is hij  toegelaten.

Martijn; "Ik ben erg trots en heb er erg veel zin in, inmiddels zijn we hier al mee gestart en is het nu al onwijs leerzaam. De masterclass is wat mij betreft een perfecte toevoeging op UEFA A. Ik hoop dat ik, samen met mijn collega's en de docenten nog wat extra handvatten krijg om het maximale uit dit jaar te halen en mijn UEFA A diploma te mogen behalen. Het geeft ook weer een extra stukje feedback op waar ik mee bezig ben en de wijze waarop ik dat doe samen met de mensen om mij heen. Mijn ambitie is om in de top van het jeugdvoetbal te (blijven) werken. Mijn hart ligt bij de jongste jeugd in de onderbouw (O13/O14), maar ik merk nu al dat het geweldig is om met een oudere groep op topniveau aan de slag te gaan. De tijd zal leren waar ik het beste op mijn plek ben, maar ik heb zo mijn toekomstdromen.
Naast toekomstdromen in het voetbal heb ik de ambitie om de master in coaching te volgen aan het Johan Cruyff institute en/of een master opleiding in (sport) pedagogiek. Nog lang niet uitgeleerd dus!"


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.